Nieuwtjes

De gemeentelijke basisschool De Letterboom is op zoek naar gemachtigde opzichters.
Dat zijn vrijwilligers die een of meerdere keren per week helpen om kinderen veilig te laten oversteken op de schoolroutes en in de schoolomgeving van Ottenburg.
De opleiding tot gemachigd opzichter duurt 3 uur en is gratis. Daarna volgt een praktijkopleiding van een...

De ouderraad is op zoek naar gemotiveerde ouders die vanaf volgend schooljaar in het bestuur van de ouderraad willen zetelen en samen van De Letterboom een nog leukere school willen maken.

Misschien kreeg je het al te horen via ons Gimme-bericht van vorige week: elke leerling van De Letterboom maakte een tekening en al die tekeningen werden samen geprint op een prachtig RUGZAKJE! De ouderraad verkoopt die rugzakjes nu ten voordele van de school.

Sta niet versteld als jouw kind binnenkort thuis spontaan een meubeltje in elkaar begint te timmeren. De Letterboom kreeg van de ouderraad immers twee timmerkisten cadeau, één voor de kleuterschool en één voor de lagere school.

Swipen, liken, taggen ... onze kinderen vinden het vanzelfsprekend. Ze lijken het vanzelf te kunnen. Maar hoe veilig is dat? En hoe ga je als ouder om met digitale media voor je kinderen? Dat kom je te weten tijdens de gratis webinars van Veilig Online, het initiatief over mediaopvoeding van Gezindbond en Child Focus.

Vorige week trokken de kinderen van de 2de kleuterklas naar de markt van Overijse. Daar kochten ze fruit en ander lekkers. Dat smulden ze 's anderendaags allemaal samen op in de klas.