Wist-je-dat? De Letterboom een Octopusschool is?

20-09-2019

Daarmee is een kindvriendelijke schoolomgeving en duurzaam woon-schoolverkeer een prioriteit voor onze school!

Het Octopusplan is een organisatie die ijvert voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Het Octopusplan streeft de visie 'Schoolomgeving 2.0' na waarbij naast mobiliteit en verkeersveiligheid ook aandacht gaat naar vergroening, ontmoeting, beweging, participatie en cocreatie. GBS De Letterboom Ottenburg draagt deze doelstellingen hoog in het vaandel en is daarom lid van het Octopusplan. Het ledennetwerk bestaat uit ruim 140 Octopusgemeenten en 1500 Octopusscholen. 

Daarom deed ook onze school mee met de Strapdag (stappen en trappen naar school), en kwamen we te voet of met de fiets naar school en ging de auto aan de kant.

Meer informatie via www.octopusplan.info #octopusplan #strapdag

Vanuit de ouderraad willen we van deze gelegenheid gebruik maken om alle ouders eraan te herinneren om de verkeersregels in de schoolomgeving strikt na te leven. 

Omwille van de veiligheid vragen wij de ouders:

  • Om hun wagen op de grote parking naast het voetbalveld te parkeren en hun kinderen te voet te brengen en afhalen aan de schoolpoort achteraan;
  • Op de Florivalstraat en op het Wilgenpad aan de school mag NIET geparkeerd worden; 
  • Wij vragen met aandrang dat u bij het parkeren rekening houdt met de verkeersregels op de parking om de leerlingen niet onnodig in gevaar te brengen; 
  • Vooral de voetgangerszones verdienen extra aandacht en mogen in geen geval gebruikt worden als parking of sluitproute.

Belangrijk blijft immers dat onze kinderen de school veilig kunnen betreden en verlaten!